Onzichtbaar Donkerbroek


Onzichtbaar Donkerbroek
©: SDD

In 2017 vierde de gemeente Ooststellingwerf het 500-jarig bestaan. Er was een fonds met subsidie beschikbaar voor de dorpen om activiteiten te organiseren.

In Donkerbroek ontstond in het voorjaar spontaan een breed initiatief vanuit het verenigingsleven om een activiteit te organiseren. Daar ontstond het idee voor 'Onzichtbaar Donkerbroek'. Een aanvraag voor subsidie werd toegewezen waarna het programma verder uitgewerkt kon worden.

Op zaterdag 30 september 2017 was het zover. Het hoofdidee was een historische fiets/wandeltocht in en rond Donkerbroek met op verschillende locaties een spandoek met een oude foto waaruit bleek hoe die locatie er vroeger uit zag.

Tevens werd er een braderie met kinderkermis in de Schoolstraat georganiseerd. In basischool het Startblok werd doorlopend dia's met historische foto's getoond. De korpsen en koren van het dorp en rockband Tsjusterrocksum verzorgden doorlopend muziek en oefenden gezamelijk voor een spetterend gezamenlijk eindconcert. Het werd ondanks het wat tegenvallende weer een geslaagd evenement.

Van de dag werd een film gemaakt. Die kunt u hiernaast via Youtube bekijken.
Verder vindt u in de bijlagen de flyer, een powerpointoverzicht van de locaties en een aantal foto's van de locaties.    

© Tekst: SDD © Foto voorblad: SDD
Lees meer

Gerelateerde informatie


OnderwerpenFoto’sDocumenten



Reageren

Via onderstaand formulier kunt u een reactie achterlaten voor de auteur of de eigenaar van het item. (SDD)